слушать диск tvrdohlavá
концерты 2024

Helena Vondráčková | Oficiální internetové stránky

Z Agentury MM Praha

7 октября 2009

» Mail Heleně ze dne 1.10.2009 :

Mila pani Vondrackova,
na internetu jsem se dozvedela, ze probiha soudni spor mezi Vami a p. Kubisovou. Chtela bych Vas pouze upozornit, ze to, co provedla Vam, se nestalo poprve. Ale je mozne, ze jsme o tom s Vami jiz mluvili pri koncerte ve Zlate Praze v NY, a tedy o tom vite. Tak pouze pro pripomenuti : v roce 1990 na jare jsme s ni domlouvali koncert pro krajany v NY. Na posledni chvili nam ale ucast odrekla, ze pry ji to jeji pravnik nedoporucil. Vsechno uz pro ni bylo pripraveno - ubytovani v hotelu, pronajaty sal na Manhattanu, vyprodane vstupenky... nakonec jsme s manzelem museli stat pred salem a vracet vstupne lidem, kteri se vcas o zrusenem koncertu nedozvedeli. Bohuzel je to uz 20 let a zadne pisemne dukazy pro to nemam.

Daniela Smejkal
New York

» 6.10.2009

Zpěvačka Helena Vondráčková se dnes u Městského soudu v Praze dočkala satisfakce ve sporu s vydavatelstvím Bauer Media. V časopise Pestrý svět byl zhruba před rokem vydán zcela lživý článek o tom, že zpěvačka utrápila svého vlastního psa. Na tento vymyšlený článek byla i masivní televizní reklama. Soudce Valehrach dnes rozhodl, že žaloba byla podána po právu, neboť článek byl nepravdivý a uložil vydavatelství Bauer Media povinnost uhradit zpěvačce odškodné ve výši 150.000,- Kč a náklady řízení. Rozsudek dosud není pravomocný a obě strany se mohou odvolat, což zpěvačka pravděpodobně učiní, neboť přisouzená částka je dle jejího názoru nepřiměřeně malá, neboť se jednalo o brutální zásah, zveřejněním lživého článku. Trestní oznámení na autora tohoto článku Policie ČR odložila s tím, že se nebude zabývat pomluvami, které šíří bulvární novináři a poskytla jim tímto nezákonnou imunitu.

Agentura MM Praha
Martin Michal - jednatel

pozn. Vzhledem k tomu, že se agentura Musica Bohemica pořádající anketu "Český slavík Mattoni 2009" opět spojila s vydavatelstvím Bauer Media, lze předpokládat, že se Helena ani letos přímého přenosu vyhlašování výsledků ankety nezúčastní.