hör auf das cd tvrdohlavá
konzerte 2024

Helena Vondráčková | Oficiální internetové stránky

TISKOVÉ PROHLÁŠENÍ

19. September 2012

společnosti Agentura MM Praha s.r.o. k lživému článku deníku Blesk ze dne 19.09.2012 „Helena Vondráčková : Proč má prázdné sály“ autora Jindřicha Bíče

Dne 19.09.2012 byl v deníku Blesk na titulní straně a na straně 17 a v internetové podobě na www.blesk.cz uveřejněn článek „Helena Vondráčková : Proč má prázdné sály?“, jehož autorem je Jindřich Bíč. Tento článek je lživý a jeho záměrem je na straně pořadatelů citovaných koncertů snaha o to, nemuset hradit své smluvní závazky (a to v případě Plzně a Jihlavy), vyhnout se odpovědnosti za vlastní selhání a na straně deníku Blesk pak poškodit paní Helenu Vondráčkovou, potažmo pana Martina Michala. Společnost Agentura MM Praha, s.r.o., jakožto exkluzivní zástupce paní Heleny Vondráčkové, důrazně protestuje proti šíření takovýchto zlovolných lží a ihned zahájila veškeré právní kroky směřující k ochraně práv dotčených osob.

K uvedeným koncertům společnost uvádí, že pořadatelé naprosto nezvládli svou práci, čehož důsledkem byla i nízká návštěvnost či dokonce v případě Jihlavy zrušení koncertu. Jednalo se zejména o zanedbání propagace, v Rokycanech pak navíc velmi vysoké vstupné a v Plzni volba zcela nevhodného prostoru. Ostatně zde pak pořadatel zrušil i veškeré další jím pořádané koncerty, které byly v plánu po koncertu Heleny Vondráčkové. Stejně tak tvrzení o počtu návštěvníků koncertů v Plzni a Rokycanech jsou lživá. Uvedená čísla naprosto neodpovídají skutečnosti. Jejich lživost lze bez problému prokázat důkazy, mimo jiné i fotografiemi, které byly na místě samém pořízeny. Jak v Plzni, tak zejména v Rokycanech, se jednalo o několikanásobek uvedeného počtu návštěvníků. Navíc pořadatelé uvedených koncertů porušili smluvní podmínky, dva z nich (Plzeň a Jihlava) doposud své závazky ze smluv nevyrovnali a zjevně se domnívají, že lživými tvrzeními se své povinnosti vyhnou.

Jindřich Bíč, jako autor článku, s úmyslnou zlovolností bez náležitého ověření faktů zcela v rozporu se skutečností tvrdí, že sály na koncertech paní Heleny Vondráčkové zejí prázdnotou, aniž by z dostupných zdrojů ověřil fakta. Společnost uvádí, že ostatní koncerty paní Heleny Vondráčkové, které se konaly před těmito termíny (a to jak v Čechách, tak na Slovensku) a které byly pořádány jinými osobami, než v uvedených třech případech, měly velmi vysokou návštěvnost. Z poslední doby z Čech například dne 14.09.2012 v Mostě – 6.000 návštěvníků, v Liblíně dne 18.08.2012 - 2.500 návštěvníků, dne 30.06.2012 na zámku Chyše 4.000 návštěvníků a podobně. V nejbližším budoucnu se uskuteční koncerty paní Heleny Vondráčkové například v Hluku na Moravě, České Třebové, Brně, Olomouci či Zlíně. Ani v jednom případě pořadatelé nemají s prodejem lístků problémy a rovněž zde je očekávána plná návštěvnost. Taktéž o koncert v Pražské Lucerně, který se koná pravidelně v předvánočním čase, i přes to, že v letošním roce se v Praze uskutečnily již dva koncerty paní Heleny Vondráčkové, je velký zájem a jako každoročně bude vyprodán.

preview