слушать диск tvrdohlavá
концерты 2024

Helena Vondráčková | Oficiální internetové stránky

Helenin Recitál jede ...

8 сентября 2009

... a tentokrát má namířeno na vinobraní do Znojma.

Celé léto cestovala Helena se svou kapelou Charlie Band po Čechách a Slovensku. A kdekoliv se zastavili, měl jejich Recitál vyprodáno.

Jestliže jste tuto komorní a přesto hity nadupanou show prošvihli v Chomutově, Nepomuku, Giraltovcích, Petrovicích, Broumově nebo Žatci, pospěšte tuto sobotu 12.9. na vinobraní do Znojma a nebo 23.9. do Rumburka.

V dnešním Deníku Znojemsko si můžete přečíst rozhovor s Helenou nejen o chystaném sobotním vystoupení.

Helena Vondráčková? Stále v jednom kole. - Deník Znojemsko 8.9.2009

Žádné velké vzpomínání, jen jeden koncert – zato se však v lecčems lišící od těch ostatních - předvedla pár dní před svými dvaašedesátými narozeninami v pražském Kalichu Helena Vondráčková. I když tuzemský bulvár o ní přináší takřka dnes a denně jednu „zaručenou“ zprávu za druhou, o její práci obvykle nepadne ani slovo. Přitom patří stále k nejpilnějším českým zpěvačkám. Vedle narozeninového koncertu, který proběhl 15. června, má roztočené novinkové album a do konce roku ji zdaleka nečeká jen jedna pražská Lucerna, ale hned dvě. Ještě předtím však vystoupí na celé řadě koncertů - v září zazpívá ostatně i v programu tradičního znojemského Vinobraní…

Vraťme se ještě o pár týdnů dozadu. Jakou podobu měl váš červnový „narozeninový“ koncert v pražském divadle Kalich? Byl v něčem jiný než předcházející koncerty?

Myslím, že to byl koncert mnohem intimnější, než megakoncerty ve sportovních halách. Zařadila jsem do něj i písničky, které běžně na svých koncertech neuvádím. Moc jsem se těšila na domácky příjemnou atmosféru a na lidi, které budu mít opravdu blízko.

Kdybyste měla teď hned vyjmenovat pět písniček, které mají na vašich vystoupeních největší úspěch - které by to byly?

Klidně vám jich vyjmenuju třeba deset - Já vítám déšť, Dlouhá noc, A ty se ptáš, co já, Sladké mámení, Dvě malá křídla tu nejsou, Já půjdu dál, Vodopád, Sundej kravatu, Tu tvou vůni cítím dál, Archimédes a taky Samba, ale to už je jedenáctá… :-)

Je pravda, že je na podzim načasováno vydání novinkového alba? Na co se asi mohou vaši příznivci těšit. Pokud vím, tak už je známo, že na něm bude singlová písnička Mít rád až k zbláznění stejně jako písnička od Billyho Joela, kterou jste před lety nazpívala v němčině a nyní ji uvádíte v čestině… Co dál? Kteří autoři se tentokrát blýsknou?

Ano, to je pravda. Jak jsem už řekla, během léta bychom rádi album dokončili. Mělo by vyjít v průběhu podzimu. Sešla se nám spousta původního zajímavého materiálu jak od českých autorů - jsou to například Míša David, Víťa Hádl, Pavel a Petr ORM, přičemž mám i nabídky od Bohouše Josefa, Pepy Vojtka, Leška Wronky, Vaša Patejdla, Honzy Gajdoše a dalších - tak čerpáme z internetové nabídky světových autorů. Zařadila jsem na album i duet s Bárou Basikovou, v originále se píseň jmenuje No more tears, my jsme ji nazpívaly v češtině a má název Mám toho dost.

Od které písničky si z vaší nové kolekce slibujte nejvíc?

Zatím nemohu celkově hodnotit, ale pilotní píseň Mít rád až k zbláznění má podle mého šanci být úspěšná.

Objeví se na trhu i nějaké DVD? Myslím, že by nebylo od věci vydat na DVD například dvě televizní muzikálové hříčky Letní romance nebo Příliš krásná dívka…? To by měli radost především skalní příznivci…

To bohužel není na mém rozhodnutí. Ale připravujeme vydání DVD se záznamem vánočního koncertu v pražské Lucerně 2008, kde byli hosty Jitka Zelenková, Michal David a Monika Absolonová. Koncert měl neuvěřitelnou atmosféru, Lucerna praskala ve švech. Režisérem byl Petr Soukup, ostatně z tohoto koncertu vznikl i videoklip k písni Mít rád až k zbláznění.

Co ještě chcete nabídnout vašim příznivcům v nové sezoně? S čím hodláte vyrukovat?

Vzhledem k obrovskému zájmu o vánoční Lucernu jsme se rozhodli v tomto roce uspořádat koncerty dva, a to 19. a 20. prosince, kde mým hostem bude skupina No Name, na kterou se již teď velmi těším a určitě zazpíváme něco i společně. Ještě předtím si však zazpívám na řadě vystoupení nejen v Česku…

Pamatujete ještě na úžasnou atmosféru, jakou vyvolalo vloni v létě vaše vystoupení na znojemském hradě? Na které koncerty v tuzemsku z poslední doby ještě ráda vzpomínáte?

Třeba na koncert přímo pod impozantním hradem Loket. Anebo na vystoupení v rámci koncertu k desátým narozeninám rádia Blaník na Konopišti, kde jsem ostatně vystupovala i v minulých letech.

Který muzikál, ve kterém jste v průběhu minulých let účinkovala, vám přirostl nejvíc v srdci?

Určitě první světový muzikál Les Misérables, uvedený na scéně vinohradského divadla začátkem devadesátých let, a Hello, Dolly! v režii Milana Lasici v Bratislavě.

Kdy vyšel naposledy článek, který by se zaobíral čistě jen vaší hudbu a texty, anebo který by třeba zhodnotil zcela fundovaně váš koncert případně desku?

To už si bohužel nevzpomínám. S lítostí musím říct, že téměř úplně vymizel zájem médií o naši práci. Zajímají se spíše o skandály, ať už skutečné nebo vymyšlené, různé aféry a podobně. Je to vidět i v televizi, kde vymizely hudební pořady a byly nahrazeny seriály, reality show. Jediné, co snad ještě zbylo, jsou dnes už bohužel dost pochybné ankety různých časopisů - a to je skutečně smutná bilance…

Robert Rohál

source: Deník Znojemsko

Recitál v Giraltovcích
Recitál v Giraltovcích
Recitál v Giraltovcích
Recitál v Giraltovcích
Recitál v Giraltovcích
Recitál v Giraltovcích
Recitál v Giraltovcích
Recitál v Giraltovcích
Recitál v Giraltovcích
Recitál v Giraltovcích
Recitál v Giraltovcích
Recitál v Giraltovcích
Recitál v Giraltovcích
Recitál v Giraltovcích
Recitál v Giraltovcích
Recitál v Giraltovcích
Recitál v Giraltovcích
Ladislav-Lukáč