listen to cd tvrdohlavá
concerts 2024

Helena Vondráčková | Oficiální internetové stránky

Dva rody tu jsou a supi krouží nad Veronou

September 25, 2015

Česká verze světového muzikálového hitu Gérarda Prescurvica Romeo a Julie si své první veřejné představení odbyla už ve středu 23. září. Ale právě dnes, 25. září 2015, baví diváky na své slavnostní premiéře.

Čtrnáct let po uvedení v Paříži a procestování celého světa se milostná tragédie Romea a Julie usadila v pražském Foru Karlín. V režii Libora Vaculíka, s texty Jana Fischera, v kulisách Martina Černého, v kostýmech Romana Šolce a v pěveckém nastudování pod vedením Eduarda Klezly láká na jedinečnou podívanou o věčné lásce a boji znepřátelených rodů Kapuletů a Montéků.

Ještě než Nenávist a Zlo zmaří životy mladých milenců, předvedou účinkující strhující pěveckou show nadupanou tancem a emocemi. Nechte se nakazit jejich energií a zajděte se na představení podívat. Rozhodně patří k tomu lepšímu, co pražská scéna nabízí.

A jaká je chůva v podání Heleny? Milující, něžná, zvědavá, rázná, zábavná a pořád v pohybu. Tu musíte zažít :-)

Termíny, kdy účinkuje Helena, najdete níže. Vstupenky zakoupíte v síti Ticketportál.

Stránky muzikálu Romeo a Julie

Co na novou roli říká Helena?

.. Rozhovor s Helenou na Frekvenci 1 | 24. září 2015 (mp3) - o muzikálu od 6. minuty

.. Rozhovor z deníku Metro | 22. září 2015

Kdy jste se poprvé dostala do styku se zhudebněním této slavné tragédie od Gérarda Presgurvice?

Před létem mě oslovil režisér Libor Vaculík, jestli bych měla zájem v tomto muzikálu hrát. Říkala jsem, že jestli se tam najde adekvátní role k ­mému věku, tak velmi ráda. (smích). Po poslechu jsem z toho byla nadšená, je to odlišný styl, než na který jsem byla zvyklá u českých muzikálů. Trochu mi to zpracováním připomnělo Bídníky – je to náročnější dílo jak tématem, tak hudebně. Je nádherně zpracované. Pustila jsem se do toho s velkou chutí a vervou. Teď už jen uvidíme, jak ho přijme český divák.

Role chůvy je pro děj celkem zásadní, jaká je?

Chůva se prolíná celým představením jako nit, protože je to Juliina ochránkyně. Dá se říct její máma. Vidím ji jako starostlivou bytost, která chce pro Julii to nejlepší, a ­tak se ji snažím i ­zpracovat. Mám tam spoustu příležitostí jak hereckých, pěveckých, tak i tanečních.

Celý život jste u svých vystoupení tančila, jak moc je to odlišné, tančit v muzikálu?

Záleží na choreografii. Ta Libora Vaculíka je specifická a také náročná, ale zvládám to. Kromě krásné lyrické písničky, která je vyznáním mého vztahu k Julii, tam mám i krásné taneční číslo s ­celým chlapeckým ansámblem. Tedy jsem opět dostala možnost se vyřádit. V muzikálu je nejdůležitější k tanci přidat i hereckou výpověď.

Zkoušení bylo tedy náročné, ale přesto je poznat, jak moc se těšíte.

Ano, těším se opravdu velmi. Je to pro mne příjemná a ­znovu poučná práce, a mám kolem sebe samé mladé, příjemné kolegy a kamarády. Režisér Libor Vaculík, který je zároveň choreografem a tvůrcem světelné koncepce, je na nás sice někdy jako pes, (smích) ale je to tak dobře. Chce z nás vydobýt maximum. Ale jinak vládne mezi námi příjemná tvůrčí atmosféra. Obdivuji Libora, jak vše bravurně zvládá.

Pokračování rozhovoru o tom, co Helena chystá dál, najdete zde.

Romeo a Julie
Romeo a Julie
Romeo a Julie
Romeo a Julie
Romeo a Julie
Romeo a Julie
Romeo a Julie
Romeo a Julie
Romeo a Julie
Romeo a Julie
Romeo a Julie
promo

Related links: