listen to cd tvrdohlavá
concerts 2024

Helena Vondráčková | Oficiální internetové stránky

Helena se chystá na Shakespearovu klasiku po francouzsku

March 25, 2015
(updated June 17, 2015)

náhledFrancouzi mají další úspěšný muzikál s tématem povinné školní četby. Po Hugových Bídnících alias "Les Misérables" a "Notre-Dame de Paris" hýbe muzikálovým světem Shakespearova klasika - dílo "Roméo et Juliette: de la Haine à l'Amour" z pera Gerarda Presgurvice, které mělo v Paříži premiéru 19. ledna 2001. Od té doby se zhudebněný příběh veronských milenců šíří do celého světa a na podzim tohoto roku se zabydlí také v pražském areálu Forum Karlín.

Před několika dny přišla zpráva, že Helenu čeká nová muzikálová role. Dnes už je nad slunce jasné, že řeč byla právě o zmiňovaném muzikálu "Roméo et Juliette: de la Haine à l'Amour". A bude to role neobyčejně krásná a laskavá. V nastudování režiséra Libora Vaculíka se převtělí v Jůliinu milující chůvu.

Věřme, že bude stejně výborná jako Fantine, Dolly nebo Grizabella, což je jen část Heleniny muzikálové sbírky. Všechny její role si můžete připomenou na stránce helena50.cz. A zákulisní šeptanda hlásá, že je ve hře ještě jeden světový kus. Nechme se překvapit, s čím ještě letos Helena vyrukuje ;-)

„Bylo to zábavné, myslím, že nás čeká příjemná, ale i tvrdá práce," pravila Helena Vondráčková, která ztvární roli chůvy. „Dívala jsem se na YouTube, abych měla představu, jak je tento muzikál ztvárněn po francouzském způsobu, a jsem velmi potěšena, protože je nejen o zpěvu a zajímavé hudbě, ale i krásném výtvarném zpracování a náročném tanci. Bude vyžadovat opravdu velmi zdatné tanečníky." ... více

Stránky muzikálu Romeo a Julie byly spuštěné.
Vstupenky na muzikál jsou v prodeji Ticketportal.

Výstupy chůvy z francouzského nastudování muzikálu - s českým překladem

Other videos are on YouTube.

Related links: