listen to cd tvrdohlavá
concerts 2024

Helena Vondráčková | Oficiální internetové stránky

Jak se rýmuje Helena a Chopin?

July 23, 2015

Ti kdo odpovídají, že Chopina hrála Helena ještě coby studentka klavíru, mají pravdu. Pravdou ovšem také je, že letos - přesně za měsíc 23. srpna - Helena uzavře svým vystoupením 56. Chopinův festival v Mariánských lázních. Zde za doprovodu Zdenka Merty (klavír), Charlieho Blažka (kytara) a Lenky Říhové (klavír) představí publiku hudební perly ze svého repertoáru v netradičním šansonovém podání.

Těšit se můžete na francouzskou klasiku Parlez-moi d`amour a Růže kvetou dál. Zazní písničky s texty nepřekonatelného Zdeňka Borovce Kam zmizel ten starý song, Dvě malá křídla tu nejsou nebo Můžeš zůstat, můžeš jít. Prostor dostanou také slavné muzikálové melodie. A určitě dojde i na nějaké to překvapení.

Podle slov Zdenka Merty - autora tohoto netradičního projektu - má program šansonový střih, což je poloha, která Heleně velmi sluší a není zdaleka tolik prezentována, jak by si zasloužila. Jsme přesvědčeni, že posluchačům a vlastně i účinkujícím se dostane nevšedního zážitku.

Pokud vás zajímá jiný rozměr Heleniny tvorby, neváhejte a navštivte komorní multižánrový recitál Růže kvetou dál. Vstupenky jsou stále v prodeji.

Poslechněte si pár šansonů v Helenině podání

Related links: