hör auf das cd tvrdohlavá
konzerte 2024

Helena Vondráčková | Oficiální internetové stránky

Už jsem vosková a teď budu na medaili, pochlubila se Helena

9. Juli 2014

náhledHeleně Vondráčkové se k letošnímu výročí padesáti let na české hudební scéně dostalo pocty od České mincovny. Zpěvačka dnes představila podobu nové medaile společně s autorem výtvarné předlohy Jaroslavem Bejvlem. V srpnu si v Jablonci nad Nisou osobně vyrazí pamětní medaile se svým portrétem.

Zařadí se tak do vybrané společnosti osobností, kterým se dostalo stejné pocty. Jsou mezi nimi namátkou bývalý český prezident Václav Havel, dvojnásobná vítězka olympijských her Barbora Špotáková nebo historicky nejlepší evropský hokejista kanadsko-americké NHL Jaromír Jágr.

Výtvarnou předlohu pro pamětní medaili si Helena vybrala osobně. Autor Jaroslav Bejvl opakovaně vítězí ve výtvarných soutěžích České národní banky na návrhy českých pamětních mincí, volba tak padla na skutečně ostříleného medailéra,“ řekl Radek Šulta, ředitel České mincovny.

Autor na medaili pracuje s portrétem Heleny Vondráčkové ve dvojím provedení – na lícní straně je civilní portrét zpěvačky, na rubové pak její podobizna z legendární české pohádky Šíleně smutná princezna.

S nápadem za mnou přišla moje kamarádka Alena Hájková společně s Českou mincovnou. Velmi mě to potěšilo a je pro mě ctí být mezi takovými osobnostmi,“ řekla Helena Vondráčková a s nadsázkou dodala: „Už jsem vosková a teď budu na medaili, jsem zvědavá, co bude následovat dál.

Dnešním dnem začaly přípravy na slavnostní ražbu. Příznivci zpěvačky se tak dočkají na konci srpna. Medaile vyjdou jak ve zlatém, tak stříbrném provedení a jejich náklad bude velmi omezený.

Řádově spatří světlo světa pouze několik stovek medailí, půjde tak i o velmi zajímavou investici,“ doplnil Šulta.

source: www.prazskypatriot.cz

Pamětní medaile s Helenou
Pamětní medaile s Helenou
Pamětní medaile s Helenou
Pamětní medaile s Helenou
Pamětní medaile s Helenou
Pamětní medaile s Helenou
Pamětní medaile s Helenou
Pamětní medaile s Helenou
Pamětní medaile s Helenou
ceskamincovna.cz

Related links: